The Last of Us (2023): zo stream je de serie overal vandaan (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting van dit artikel

In het kort: zo kijk je The Last of Us

The Last of Usis een serie gebaseerd op de populaire gelijknamige videogame. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch VS, jaren nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel heeft als taak gekregen om de 14-jarige Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. De twee zijn op elkaar aangewezen om te overleven en het land te doorkruisen.

OmThe Last of Us te kijken, heb je een abonnement op HBO Max nodig. De serie is namelijk exclusief voor HBO gemaakt. Heb je een HBO Max-abonnement, maar ben je in een land waar de streamingdienst (nog) niet beschikbaar is? Dan heb je een VPN nodig om alsnog The Last of Us te kunnen zien. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Abonneer je op een goede VPN, zoals NordVPN.
  2. Download en installeer de VPN op je apparaat.
  3. Open de VPN-app en verbind met een server in een land waar HBO Max beschikbaar is.
  4. Ga naar de website van HBO Max en log in.
  5. Veel plezier bij het vergezellen van Joel en Ellie op hun post-apocalyptische reis!

NordVPN

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Wil je meer weten overThe Last of Us en hoe je de serie wereldwijd kijkt? Lees dan het volledige artikel hieronder.

The Last of Us, met in de hoofdrollen Pedro Pascal en Bella Ramsey, is een spannende verfilming van de gelijknamige videogameserie. Net als de veelgeprezen videogame, laat de serie een post-apocalyptische wereld zien waarin een geharde overlever een 14-jarig meisje in veiligheid moet brengen.

Kun je niet wachten om Ellie en Joel te volgen op hun reis door de Amerikaanse woestenij? Dan ben je op de goede plaats. In dit artikel vertellen we je precies waar je The Last of Us kunt kijken en wat je moet doen als de show in jouw land geblokkeerd is.

Waar kijk je The Last of Us online?

We hebben in een schema weergegeven waar je The Last of Us online kijkt:

StreamingdienstBeschikbaarheid
HBO Max
Videoland
Netflix
Disney Plus
Crunchyroll
Amazon Prime Video
Viaplay

Zoals je kunt zien, is de serie alleen op HBO Max beschikbaar. Dit komt doordat het een HBO Max Original is. Je hebt dus een abonnement op deze streamingdienst nodig om The Last of Us te kunnen kijken.

De serie heeft tot nu toe één seizoen van negen afleveringen, die wekelijks op de streamingdienst verschenen. De eerste aflevering ging op 16 januari 2023 in première. Sinds 13 maart 2023 zijn alle negen afleveringen beschikbaar en kun je dus alles van The Last of Us op HBO Max streamen.

HBO Max is niet overal ter wereld beschikbaar. De dienst is nog bezig met een wereldwijde uitrol. In verschillende Europese landen, zoals België en Duitsland, heb je nog geen toegang tot HBO Max. Als je al een betaald abonnement hebt en je bent in een van deze landen, krijg je alsnog toegang tot je account. Dit komt doordat er in de geo-blocking regulation is vastgelegd dat betaalde Europese mediadiensten beschikbaar moeten zijn voor EU-burgers in de gehele Europese Unie. Met een HBO Max-abonnement kijk je The Last of Us dus overal binnen de Europese Unie!

Dit geldt echter alleen voor landen in de Europese Unie (en Noorwegen, IJsland en Liechtenstein). Ben je buiten de EU, maar in een land waar HBO Max (nog) niet beschikbaar is? Dan kun je The Last of Us in principe niet kijken.

Zo krijg je wereldwijd toegang tot The Last of Us

Als je op vakantie bent in een land waar HBO Max niet beschikbaar is, bijvoorbeeld Zwitserland of het Verenigd Koninkrijk, dan kun je alsnog toegang tot de streamingdienst krijgen. Hier heb je een VPN (Virtual Private Network) voor nodig. Een VPN helpt je om geografische blokkades te omzeilen. Als je verbindt met een Nederlandse VPN-server, krijg je een Nederlands IP-adres. Op deze manier laat je de streamingdienst denken dat jij in Nederland bent, waar je met je betaalde account gewoon The Last of Us kunt kijken. Zo krijg je dus ook op je vakantiebestemming toegang tot HBO Max.

HBO Max is in de volgende landen beschikbaar. Ben je niet in een van deze landen en ben je buiten de EU? Dan heb je dus een VPN nodig om toegang te krijgen tot de streamingdienst.

RegioLanden waar HBO Max beschikbaar is
EuropaÅlandeilanden, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Ceuta, Denemarken, Faeröer, Finland, Groenland, Hongarije, Kroatië, Madeira, Melilla, Moldavië, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Spitsbergen en Jan Mayen, Tsjechië, Zweden.
Latijns-AmerikaArgentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Guyana, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela.
CaraïbenAnguilla, Antigua en Barbuda, Aruba, Bahama’s, Barbados, Britse Maagdeneilanden, Curaçao, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Haïti, Jamaica, Kaaimaneilanden, Montserrat, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden.
Noord-AmerikaMexico, de Verenigde Staten (inclusief de Amerikaanse Maagdeneilanden, Amerikaans-Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen, en Puerto Rico).

Let op: je hebt altijd dus eerst een HBO Max-abonnement nodig om The Last of Us te kunnen zien.

Kijk The Last of Us vanuit het buitenland met een VPN

Volg het onderstaande stappenplan om een VPN-verbinding op te zetten en The Last of Us wereldwijd te kijken:

  1. Neem een abonnement op een betrouwbare VPN-provider. Wij raden NordVPN aan vanwege zijn goede unblockingmogelijkheden en het grote servernetwerk.
    • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
    • Mooie en elegante applicatie
    • Geen logs

    BezoekNordVPN

  2. Download en installeer de VPN-app op je apparaat. Zorg dat je dit doet op het apparaat waar jij The Last of Us uiteindelijk op wilt streamen. We hebben specifieke instelhandleidingen voor ieder apparaat.
  3. Open de app en log in op je VPN-account.
  4. Verbind met een server in een land waar HBO Max beschikbaar is. Het is het eenvoudigste om met Nederland te verbinden.
  5. Log in bij je HBO Max-account, zet de popcorn klaar en geniet van de serie!

De beste VPN’s om The Last of Us te kijken

Als het op streaming aankomt, is het verstandig om een VPN te kiezen die goed werkt bij het deblokkeren van streams. Sommige VPN’s hebben geavanceerde functies voor deblokkering. We geven drie aanraders voor het kijken van The Last of Us.

1. NordVPN: probleemloos overal vandaan je serie streamen

NordVPN heeft onze voorkeur voor het streamen van The Last of Us. Deze provider biedt stabiele verbindingen, goede streamingsnelheden en verschillende deblokkeringsfuncties, zoals SmartPlay.

NordVPN heeft bovendien ‘obfuscated’ servers. Dit zijn speciale VPN-servers die verbergen dat je een VPN gebruikt. Ook kun je bij NordVPN gebruikmaken van dedicated IP-adressen. ‘Normale’ IP-adressen worden door duizenden mensen tegelijk gebruikt, waardoor streamingwebsites sneller VPN-gebruik kunnen detecteren en het IP-adres kunnen blokkeren. Een dedicated IP-adres voorkomt dit probleem, omdat jij de enige bent die het gebruikt.

NordVPN biedt een 30-dagen geld-terug-garantie waarmee je de VPN eerst rustig kunt uitproberen. Wil je meer weten over deze provider? Bekijk dan onze uitgebreide review van NordVPN.

NordVPN

Onze keuze

Aanbieding

Krijg tot 59% korting + 1GB Saily eSIM data bij een tweejarig abonnement!

Vanaf

€ 3.39

9.3

  • Uitstekend beveiligd en uitgebreid servernetwerk
  • Mooie en elegante applicatie
  • Geen logs

BezoekNordVPN

2. Surfshark: stream The Last of Us op al je apparaten

Surfshark is een uitstekende keuze voor streaming. De dienst is betaalbaarder dan NordVPN en is goed in het deblokkeren van content. Ook met Surfshark kun je verbergen dat je een VPN gebruikt, onder andere met de stealth mode-functie.

Een groot voordeel van Surfshark is dat je de dienst op een onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken. Zo kan het hele gezin tegelijk The Last of Us kijken als niet iedereen bij dezelfde aflevering is. Surfshark is bovendien erg makkelijk in gebruik en werkt op vrijwel alle besturingssystemen.

Ook Surfshark heeft een proefperiode van 30 dagen. Lees meer over de dienst in onze uitgebreide Surfshark-review.

Surfshark

Aanbieding

Bespaar 86% + 3 maanden gratis en betaal slechts €2,19 per maand!

Vanaf

€ 2.19

9.0

  • Zeer gebruiksvriendelijk met Netflix en torrents werkend
  • 30 dagen geld-terug-garantie. No questions asked!
  • Goedkoop en veel extra opties

BezoekSurfshark

3. CyberGhost: voordelig streamen met een lange proefperiode

Ook CyberGhost is een prima VPN voor het streamen van The Last of Us. Door het grote serveraanbod van de provider vind je altijd een geschikt IP-adres voor het geval dat een ander IP-adres wordt geblokkeerd.

Een ander pluspunt is de lange proefperiode van CyberGhost: je kunt de dienst maar liefst 45 dagen gratis uitproberen met de geld-terug-garantie. Dit geeft je zeker genoeg tijd om alle afleveringen van The Last of Us te bingen.

Wil je meer weten over CyberGhost? Je vindt meer informatie in onze gedetailleerde CyberGhost-review.

CyberGhost

Aanbieding

Bespaar 82% en krijg CyberGhost voor slechts €2,19 per maand!

Vanaf

€ 2.19

8.9

  • Hoge mate van gebruiksgemak
  • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
  • Torrents en Netflix mogelijk

BezoekCyberGhost

Over The Last of Us

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptisch Amerika, twintig jaar na een massale schimmelinfectie. De infectie veroorzaakt niet alleen een vervelende uitslag – de slachtoffers van deze pandemie veranderen in gewelddadige, kannibalistische zombies.

The Last of Us volgt het verhaal van Joel Miller (gespeeld door Pedro Pascal) en Ellie Williams (gespeeld door Bella Ramsey). Pascal en Ramsey speelden eerder samen in Game of Thrones (respectievelijk Oberyn Martell en Lyanna Mormont van Bear Island). In The Last of Us is Joel een Texaanse bouwvakker die het veertienjarige meisje Ellie veilig moet houden. Zij zou de sleutel kunnen zijn tot het oplossen van de wereldwijde zombiepandemie. De serie heeft een deprimerende setting van stedelijke horror, maar laat zien dat er zelfs in de donkerste tijden hoop is.

De derde aflevering van de serie wordt beschouwd als een van de beste tv-afleveringen in de recente geschiedenis, met een score van 98% op Rotten Tomatoes. In deze aflevering zien we Bill (Nick Offerman) en Frank (Murray Bartlett) tijdens hun opbloeiende romance – en de bijbehorende angst en wanhoop die komen kijken bij het geven om iemand anders dan jezelf.

De menselijkheid die in het verhaal naar voren komt, zorgt voor wederom een succesvolle formule. Fans van The Last of Us zijn waarschijnlijk ook geïnteresseerd in het stripboek dat in 2013 verscheen, het videospel uit 2020, het tabletop-spel in 2023 en de aankomende multiplayergame van ontwikkelaar Naughty Dog.

Komt er een tweede seizoen van The Last of Us?

Kun je geen genoeg krijgen van Joel en Ellie? Naast de negen afleveringen van seizoen één is een tweede seizoen van The Last of Us al bevestigd.

De opnames voor het nieuwe seizoen zijn nog niet begonnen. Het is dus nog niet duidelijk wanneer de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt uitgezonden en hoeveel afleveringen het seizoen gaat krijgen.

Tot slot: zo overleef je zonder The Last of Us

The Last of Us is een absolute hitserie voor HBO Max geworden. Heb je alle afleveringen al gekeken en ben je op zoek naar andere films en series om de tijd tot het volgende seizoen te overbruggen? Bekijk dan de volgende artikelen:

  • The Walking Dead kijken in Nederland én in het buitenland
  • Zo kijk je The Witcher online – waar je ook bent
  • Euphoria kijken in Nederland
  • Zo kijk je overal ter wereld Peaky Blinders online
  • Emmy-winnende series kijken: stream de beste series van 2022
  • Waar kijk ik de films en series die in 2023 een Golden Globe wonnen?
  • Waar kijk ik de films die in 2023 een Oscar wonnen?

Zo kijk je The Last of Us: veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag overThe Last of Us of hoe je het kijkt? Bekijk onze FAQ hieronder om te zien of jouw vraag ertussen staat. Zo niet, laat dan een reactie achter.

Waar kun je The Last of Us kijken?

The Last of Us is exclusief beschikbaar op HBO Max. Er zijn geen aanwijzingen dat de serie op andere streamingdiensten zal verschijnen. Je hebt dus een account op HBO Max nodig om The Last of Us te kijken.

Hoeveel afleveringen zijn er van The Last of Us?

The Last of Us heeft momenteel één seizoen van negen afleveringen. Er is echter al een tweede seizoen aangekondigd. Het is nog niet duidelijk wanneer dit seizoen op HBO Max zal verschijnen en uit hoeveel afleveringen het bestaat.

Waar gaat The Last of Us over?

The Last of Us vertelt het verhaal van de reis van een man en een meisje door een post-apocalyptisch Amerika. Joel moet Ellie door de VS begeleiden naar een veilige bestemming en onderweg verschillende zombiefiguren – het resultaat van een massale schimmelinfectie – ontwijken.

We willen je liever geen spoilers geven. Ontdek in plaats daarvan zelf het verhaal van de serie. In ons artikel over het kijken vanThe Last of Us vind je meer informatie over hoe je de serie wereldwijd bekijkt.

The Last of Us (2023): zo stream je de serie overal vandaan (6)

Emi van de Ven

Eindredacteur

Emi heeft een achtergrond in internationale betrekkingen en veiligheid en is met name geïnteresseerd in overheidscensuur en internetvrijheid. Vraagstukken over online privacy en vrijheden worden door de digitalisering namelijk steeds vaker een politieke kwestie.

Bij VPNGids.nl houdt Emi zich bezig met het redigeren en schrijven van artikelen.

Meer artikelen uit de sectie Streaming

The Last of Us (2023): zo stream je de serie overal vandaan (7)

Top 10 beste miniseries op Netflix in 2024

25 juni 2024

The Last of Us (2023): zo stream je de serie overal vandaan (8)

De 10 beste Nederlandse series op NPO Start en Plus

17 juni 2024

The Last of Us (2023): zo stream je de serie overal vandaan (9)

Top 10 beste Britse series op Netflix in 2024

25 juni 2024

The Last of Us (2023): zo stream je de serie overal vandaan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5795

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.